Hide.io – Kaliteli Bir VPN Servisi

Yazımıza VPN’nin ne olduğundan bahsederek başlamak istiyorum. VPN, İngilizce’si “Virtual Private Network” yani “Sanal Özel Ağ”dır. İsminden de anlaşılacağı üzere sanal bilgisayar ağı yapısıdır. İnternet gibi hizmetleri kullanan kullanıcıların veya uzak ofislerin; lokal bilgisayar ağlarına güvenli bir şekilde ulaşması amacıyla tasarlanmıştır. Uzak ofis ile lokal ofis arasındaki noktadan noktaya olan hat ile bağlanma yerine standart olarak kullanılan hat üzerinden şifreli bağlantı ile güvenli bir iletişime olanak sağlar.

VPN ayni lokal ağda bulunmayan, bir veya daha fazla cihaz arasında güvenli bir şifreleme metodu kullanılarak veri transferi yapar. Güvenli şifreleme metodunun kullanım amacı verinin özel ya da kamusal alandaki diğer cihazlardan gizlenmesidir.

Sanal özel ağ (VPN), komşu ağlar arasında gizli ve özel bir bilgi akışını sağlamaya yönelik kurulur. Paketler internet üzerinden gitse dahi, tünelleme ve kullanılan güvenlik yazılımları sayesinde ağ dinlense bile şifrelenmiş paketleri ele geçiren kişiye elde ettiği bilgiler hiçbir anlam ifade etmeyecektir.

VPN bu amaçla kullanımların yanı sıra yasaklı sitelere erişim için de kullanılabilir. Proxy ve DNS gibi önlemlerle erişilmeye çalışılan sitelerin yanı sıra, üniversite ağları gibi özellikle p2p özelliği kısıtlanmış sistemlerde bu yasaklamaların aşılabileceği yöntemlerden birisi de VPN’dir. İşte bu yüzden son yıllarda popüler hale gelen VPN için hizmet veren sitelerden birisi olan hide.io sitesini bu yazımızda tanıtmak istiyorum.

Hide.io site tasarımıyla daha ilk baştan ilgimizi çekebiliyor. Belki de illegal işlerle uğraşanların önem verdiği log tutma özelliği bu sitede yok. Birçok site kendini güvence altına almak için log tutmaktadır.

Sitenin kendi anasayfasında yer verdiği ve genellikle birçok VPN sitesinin de sunmaya çalıştığı bazı özelliklere bakalım. Hide.io, Wi-fi güvenliği sunarak genel wi-fi ağlarını kullanarak bilgisayarınızdan veri çalmaya çalışan hackerlara karşı 256 bit şifreleme yapıyor. Ayrıca dosya paylaşımı ve p2p sistemlerine izin veriyor. Web sitelere giriş yaptığınız bilgilerin, dosya transferlerinizin ve anlık yazışma ve görüşmelerinizin özel ve güvenli olmasını sağlıyor. Bir hesap ile 5 farklı cihazın aynı anda şifrelenmesine izin veriyor. Ayrıca Windows, Linux, Mac ve Tablet gibi sistemlerin yanı sıra iPhone ve Android gibi akıllı telefonlarda da kullanılabiliyor. Tüm önemli VPN bağlantı türlerini destekliyor. Bunlar: PPTP, L2TP, IPSec (IKEv1 ve IKEv2), OpenVPN ve SOCKS. Ayrıca kendilerinin yeni bir protokol olan IKEv2 sistemini destekleyen tek profesyonel VPN sitesi olduğunu iddia ediyorlar. Ayrıca ABC, HBO, Netflix, Hulu ve BBC gibi sadece belli ülkelere hizmet veren sitelerin kullanımına izin veriyorlar.

Hangi ülkelerde serverları olduğuna gelince: Kanada, Litvanya, Lüksemburg, Fas, Hollanda, Romanya, Singapur, İsviçre, Birleşik Krallık, ABD ve İzlanda. 11 ülkede toplam 12 adet servera sahipler. Ayrıca bu ülkelerde bulunan serverların tümü yukarıdaki protokollerin hepsini destekliyor.

Aslında benim de gördüğümde şaşırdığım bir olay var: Fiyatları. Bunu kendileri de itiraf ediyorlar zaten. Daha ucuz VPN servislerinin piyasada mevcut olduğunu belirtiyorlar. Ama çok fazla bant genişliği kullanımında o sitelerin ilgili hesapları kısıtlandırdıklarını özellikle söylüyorlar. Kendilerinin fiyat-performans bazında sağlam hizmet verdiklerini belirtiyorlar.

Gelelim fiyatlara. 12 aylık sipariş verirseniz Plus hesap aylık 5.14$, Premium hesap ise aylık 11.66$ dolara denk geliyor. Daha uzun vadeli bir hsap düşünüyorsanız aylık bazda değerlendirildiğinde %45’e varan indirim sağlıyorlar. Plus ile Premium hesapların özellikleri biraz farklı: Plus hesapta aynı anda 1 cihaz bağlanabilirken Premium’da 5 cihaz bağlanabiliyor. Ayrıca Plus hesap aylık 75 GB veri transferine izin verirken Premium hesap sınırsız transfere izin veriyor. Ayrıca Premium hesap ile sabit bir IP adresi almanız mümkün.

Yukarıdaki ekran görüntüsünde sitedeki kontrol panelimizi görüyoruz. Ne kadar veri transferi yaptığınızı görmenizin yanı sıra hangi cihaz ile nasıl VPN bağlantısı kuracağınıza dair klavuz da var. Ayrıca destek birimi en geç 2 gün içinde taleplerinize cevap veriyor.

Yukarıdaki ekran görüntüsünde de serverların yoğunluk oranlarını görebiliyorsunuz. Böylece daha az yoğun olan bir servera bağlanarak daha iyi verim elde edebilirsiniz.

Burada da o anda kaç kişinin hangi ülke serverını ve hangi VPN protokolünü kullandığını görebileceğiniz panele ait görüntü var.

https://www.hide.io/

Bir Cevap Yazın