NexPhone: Ubuntu Tabanlı Akıllı Telefon, Tablet, PC ve Laptop

İleriki aylarda epeyce sık duyacağınız bir isim: NexPhone.

NexCrea, VOIP sağlayıcılarından birisi olan Kosmaz Technologies’in alt birimlerinden bir tanesi. Youtube’da yayınladıkları video ile Android teknolojisi üzerinde Ubuntu kullanan ilk satıcı firma olarak kendilerini tanıtıyorlar.

NexPhone projesini şöyle açıklayalım: Ubuntu kullanan bir telefon ve bu telefon çeşitli donanım bileşenlerine entegre edilerek tablete, PC’ye veya laptopa dönüştürülebiliyor.

Proje tanıdık gelmiş olabilir. Çünkü buna benzer Asus’un PadFone, Motorola’nın Atrix gibi tasarımları ve Always Innovating’in benzer konsepte sahip ürünleri var.

Ama NexPhone Projesi daha fazlasını hedefliyor.

NexCrea’nın video ve websitesinde anlatılana göre NexPhone ileride ihtiyaç duyacağımız tek akıllı telefon ve bu telefon tablete, laptopa ve PC’ye dönüşebiliyor.

NexCrea

NexPhone’un beynini oluşturduğunu projede 4 tane Nex konsepti var. İşletim sistemi ve çalışma gücü, telefonun bir parçası olacak; aynen telefondaki verileriniz, uygulamalar ve dosyalar gibi.

Bu beyin dediğimiz telefon, ekstra araçların oluşabilmesi için diğer donanımsal bileşenlere bağlanabilecek

  • NexPhone + “NexTablet”; tableti oluşturacak.
  • NexPhone + ”NexLaptop”; laptopu oluşturacak.
  • NexPhone +”NexMonitor”; PC’yi oluşturacak.
  • “NexDock”

NexCrea, herhangi bir prototip sunmamasına rağmen ürünlerin fiyatlarını listeleyebilecek kadar kendine güveniyor.

  • NexPhone & NexDock $499
  • NexTablet Dock $149
  • NexLaptop Dock $199
  • NexMonitor Dock (Klavyeli&touchpadli) $199

Fikirlerine Parasal Destek Olabilirsiniz.

Fikirler ucuzdur; ama onları gerçeğe dönüştürmek pahalıya malolabilir.

Geleneksel yöntemlerle yatırımcı bulmaktansa bağış yoluyla $950,000 gibi bir paraya ihtiyaçları var. Bu para, prototipin oluşturulması için kullanılacak.

IndieGoGo(en ünlü fon bulma kaynaklarından birisi), bu proje için seçilen sistem. $950,000’lık ücrete ulaşılıp ulaşılmadığına bakılmaksızın eğer bağış yaptıysanız o para hesabınızdan çekilecek. Yani toplanan paraların bu sınıra ulaşması beklenmeden hesabınızdan alınacak.

Aklımıza Takılanlar

Şu anda konsept ve bunun uygulanabilirliği ile ilgili aklımızda sorular var. Ayrıca VOIP servisleri ile tanınan şirket nasıl böyle bir fikirle karşımıza geldi?

Eğer hedeflenen bağış miktarına ulaşılamazsa paralar ne olacak? Canonical ile beraber çalışıyorlar mı? Çalışıyorlarsa bu işbirliğinin boyutu ne? Ellerinde bir prototip yokken bu parayı vermek ne kadar akılcı?

Bir Cevap Yazın